Новини

На 3 април 2014 г. започна конкурсът за най-престижните отличия за млади изследователи и практици в сферата на компютърните и информационни технологии – отличията на президента на Република България "Джон Атанасов".
Допълнителна информация, както и правилата за всяка една категория може да намерите на тук. В случай на въпроси, може да се свържете с организаторите на конкурса на тел. 02/ 92 39 106 или на e-mail: nagradajohnatanasoff@.president.bg.

На 03.09.2013 г. във вестник ТРУД започва поредица "Великите български учени". На 4.09.2013 г. очаквайте в списание ЛИК за литература, изкуство и култура на БТА статия от за Нощта на учените доц. Петя Александрова .

Очаквайте на сайта през м. Септември да бъде показана фотографската изложба - "Светът през погледа на учените".

Медийни публикации

Списание ЛИК - акцент на месеца: Европейска нощ на учените 2013.

БНР: Bulgaria joins Researchers’ Night in Europe.

TV7: Забавната страна на науката.

Академика: ТУ - София съчетава ден на отворените врати с нощ на учените.

novina.bg: Kонкурси, изложба и хепънинг за "Нощта на учените".

Novini.bg: VIVACOM Art Hall: домакин на Европейската нощ на учените.

TECHNEWS.bg: "Нощ на учените" поставя във фокуса дълголетието.

КАРИЕРИ: Конкурсът YES търси най-добрите млади учени.

Plovdiv24.bg: Отново ще има "Нощ на учените" в МУ - Пловдив.

Aspekti.info: Нощ на учените едновременно в пет български градa.

DARIK News: Плевен е домакин на Европейската "Нощ на учените".

Ruse News: Канят русенци да участват в Нощта на учените.

На 12.07.2013 г. в Русенския университет, се проведе пресконференция, на която беше представен проектът "Нощ на учените".

На 11.07.2013 г. от 11.00 ч. в Пресклуба на БТА, организаторите на "Европейската нощ на учените '2013" в София представиха акценти от програмата на инициативите в "научната" нощ и обявиха началото на поредицата от конкурси за насърчаване на млади таланти в областта на изследванията, технологиите и иновациите.

Много от инициативите в Нощта са посветени на младите хора – тяхното представяне като бъдещите таланти на България: "Панаир на науката и иновациите" – изследователски и технологични ученически проекти, YES – Young and Energetic Scientists – приложни разработки на млади учени, S-factor – иноваторски проекти на студенти, свързани с приложението на информационните и комуникационните технологии в ежедневието и работата на човека. Ще бъдат представени акценти от "Кабинетите по любопитство", MathFun - математика за деца, изложби, научни дискусии и шоу, прожекция на филми.

Едно от събитията на "Нощта на учените" е "Концертът под звездите", който възнамеряваме да проведем в градинката пред НДК - пилоните от страната на улица "Фритьоф Нансен". Концертът ще съдържа изпълнения на класически оркестър под диригентството на проф. Марио Хосен и джаз рок концерт под ръководството на доц. Етиен Леви и студенти от департамент "Музика" при Нов български университет, откъси от MUSIC_ ALL също на департамент "Музика" при НБУ.

Доц. Иво Драганов, департамент "Телекомуникации" в НБУ, и Димитър Грудев, председател на клуб "Млади таланти", разговаряха в студиото на "Денят започва" за Европейската нощ на учените 2013. Вижте видеото.

Контакти:
idraganov@nbu.bg
K-TRIO
Конкурси
Подкрепящи организации
British Council
БАН Съюз на учените в България
Съюз на физиците в България Университет по хранителни технологии - Пловдив
Медицински университет - Плевен Медицински университет - Варна
Медийни партньори
БНТ БТА
ВВС - Знание
Вестник Труд
TV1
Финансово съдействие
Researchers' Night 7РП Marie Curie Actiona
Партньори по проект K-TRIO - Нощ на учените 2013
Нов Български университет Клуб Млади таланти Тракийски университет Пловдивски университет 'Паисий Хилендарски' Медицински университет - гр. Пловдив Русенски университет 'Ангел Кънчев'